Millä asteikolla meidät pelaajat mitataan? Millainen on 'todellinen pelaaja' ja millainen 'vain peleistä kiinnostunut'? Täytyykö pelata pelejä 23,9 tuntia vuorokaudessa jotta voi sanoa olevansa edes jonkinlainen pelaaja? Ja millaisia pelejä pitäisi pelata jotta kuuluisi pelaajakastiin? Tällaisia on tullut mietittyä. Ne, jotka eivät juuri muuta teekkään kuin pelaa, lipsuvat helposti väittämään itseään tosipelaajaksi, ja sorsimaan niitä jotka eivät välttämättä ole itse pelaamisesta niin kiinnostuneita, mutta kaikkeen pelaamiseen liittyvästä. Onko jotain väärää siinä, että pelaa pelejä vain jonkin tietyn asia takia, kuten esimerkiksi pelin juonen takia?

Jos minulta, amatööripelaajista amatöörimäisimmältä, kysytään, niin pelaajakäsite on laaja. Jos pidät peleistä, olivat ne sitten minkälaisia hyvänsä, olet pelaaja. Tai jos pidät vaikka vain yhdentyyppisistä peleistä, olet pelaaja siitäkin huolimatta. Jos pidät peleistä, sinun ei tarvitse olla aktiivinen pelejä käsittelevillä foorumeilla, eikä sinun tarvitse hankkia kaikkia mahdollisia huippupelejä 'koska ne saavat hyviä arvosteluja'. Moisessa hommassa ei ole enää mitään järkeä. Miksi hankkia huippusuosittu räiskintäpeli, jos itseä kiinnostaa enemmän rauhalliset puzzlepelit? Jos ryhtyy tällaiseen, pelaaminen voi äkkiä muuttua raskaaksi hommaksi, kun yrittää jatkuvasti olla tietoinen kaikista pelimaailman uutisista. Ellei sitten tosiaan pidä tällaisesta. Itse en kuitenkaan osta vuodessa kuin pari peliä, mutta rohkenen silti väittää olevani pelaaja. Vaikka pelaan, se ei tarkoita että elämäni pyörisi pelien ympärillä, enkä sulje silmiäni pelaamisen huonoilta puolilta. Minulla ei ole kovin montaa konsolia, mutten kaipaakaan itselleni esim, Playstation 3:sta (joka on omasta mielestäni täysin ylivarusteltu, samoin kuin Xbox 360). Unelmanani olisi hankkia vanhempia konsoleita, koska kuulun siihen ryhmään jonka mielestä ennen oli paremmin, ja suosin klassikkoja. Sama pätee itse peleihin, ostan vähän vanhempia ja pelaan niitä pitkään ja hartaasti.

Lopuksi vielä leikkimielinen asteikko pelaajista:

N00b- omistaa vain tietokoneen (pahimmassa tapauksessa läppärin), jolla pelaa nettipelejä, ehkä joskus myös jotain Alkuluokka pelisarjan opettavaisista peleistä. Suosikkipeli: Runescape

Player - kotoa löytyy parikin erilaista pelikonetta ja niihin joitakin pelejä. Vannoo kuitenkin useimmiten yhden ainoan konsolin nimeen. Muut konsolit on hankittu, kun halvalla kerta sai. Suosikkipeli: riippuu täysin playerin konsolilahkosta. Luokittelee suosikkipeleikseen kaikki suosikkikonsolinsa pelit.

HaX0r- omistaa yhden konsolivalmistajan kaikki konsolit ja niiden lisävarusteet. Jos/kun uusia tulee, ne on pakko saada, maksoi mitä maksoi ja maksoi kuka jaksoi. Omistaa jokaiselle konsolilleen vähintään sen 30 peliä, ja hankkii jatkuvasti lisää. Lisäksi komeroista löytyy kaikkien Suomen pelilehtien kaikki vuosikerrat, ja on joukossa myös ulkomaalaisia. Suosikkipeli: mikä vain, kunhan sitä voi pelata hänen konsoleillaan. Muut pelit ovatkin sitten ihan turhia.

God mode: se, joka pelien nettipelimoodissa voittaa aina käyttämättä koodeja. On tehnyt 40:stä pelistä gameplay videot Youtubeen. Kun konsoleista puhutaan, tältä tyypiltä löytyvät kaikki mahdolliset niin viimeisen päälle että kateeksi käy, puhumattakaan niistä lisälaitteista. Käy ahkerasti jakamassa tietoaan pelifoorumeilla, onpa hän koodannut itse parikin peliä. Joutuu varastoimaan kaikki pelinsä kahteen erilliseen huoneeseen, mutta pelejä löytyy pitkin asuntoa. Seiniä koristavat jos minkälaiset pelijulisteet, ja Super Mariolle on henkilön takapihalla oma pieni kirkko. Suosikkipeli: yhtäkään tämän kategorian pelaajaa ei olla päästy haastattelemaan jotta tähän kysymykseen löytyisi vastaus